Nieuws

Passend onderwijs Haarlemmermeer
Amstel & Meer-dag
In samenwerking met SWVAM en Amstelronde organiseerden wij de Amstel & Meer-dag op woensdag 17 januari 2024.
Lees verder
Samen naar inclusief onderwijs: nieuwsbrief 9 november 2023
Bekijk onze nieuwsbrief van 9 november 2023, met onder andere: ‘Meertaligheid maakt het onderwijs toegankelijker, eerlijker en rijker’
Lees verder
Subsidie Wel in ontwikkeling: onderzoeken wat wél kan
Binnen samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haarlemmermeer werken we aan ontwikkelkansen voor alle leerlingen. Ook leerlingen die langere tijd niet naar school gaan. Daarom hebben we een aanvraag gedaan voor Wel in ontwikkeling, een subsidie vanuit het Nationaal Programma Onderwijs voor kinderen en jongeren die niet staan ingeschreven op een school. Met de samenwerkingsverbanden Amstelronde en Amstelland en De Meerlanden starten we een pilot waarbij we vijf leerlingen in deze doelgroep een vorm van ontwikkeling gaan bieden.
Lees verder
‘Meertaligheid maakt het onderwijs toegankelijker, eerlijker en rijker’
De eerste netwerkbijeenkomst van dit schooljaar op 10 oktober stond in het teken van ‘cultuursensitief handelen en meertaligheid in het onderwijs’. Jantien Smit, lector Meertaligheid en Onderwijs aan de Hogeschool Utrecht, was één van de sprekers: “Onze boodschap naar nieuwkomersleerlingen zou moeten zijn: jij bent welkom, en jouw taal dus ook.”
Lees verder
Ondersteuningsplan 2024-2027 'beknopte versie'
Lees nu de beknopte versie van het Ondersteuningsplan 2024-2027! 
Lees verder
Nieuw schooljaar, nieuwe huisstijl
Vol goede zin starten we een nieuw schooljaar en dat doen we in een nieuw jasje.
Lees verder
1 2 3 4 5