Samenwerken aan een optimale context voor ieder kind

De basisscholen in de Haarlemmermeer vormen het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haarlemmermeer. Met elkaar bieden wij onderwijs dat het best aansluit bij de (ondersteunings)behoeften van het kind. We werken samen met ouders, gemeente, jeugdzorg en andere maatschappelijke partners aan een optimale context voor ieder kind. Want hoe sterker de context, hoe beter een kind zich kan ontwikkelen naar een kansrijke toekomst.

Lees meer

Oudersteunpunt

 Over ons

Documenten

52 scholen in de Haarlemmermeer

Samen met 52 scholen in de regio werken we aan passend onderwijs voor alle kinderen.

Meer informatie

Nieuws

Subsidie Wel in ontwikkeling: onderzoeken wat wél kan
Binnen samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haarlemmermeer werken we aan ontwikkelkansen voor alle leerlingen. Ook leerlingen die langere tijd niet naar school gaan. Daarom hebben we een aanvraag gedaan voor Wel in ontwikkeling, een subsidie vanuit het Nationaal Programma Onderwijs voor kinderen en jongeren die niet staan ingeschreven op een school. Met de samenwerkingsverbanden Amstelronde en Amstelland en De Meerlanden starten we een pilot waarbij we vijf leerlingen in deze doelgroep een vorm van ontwikkeling gaan bieden.
Lees verder
‘Meertaligheid maakt het onderwijs toegankelijker, eerlijker en rijker’
De eerste netwerkbijeenkomst van dit schooljaar op 10 oktober stond in het teken van ‘cultuursensitief handelen en meertaligheid in het onderwijs’. Jantien Smit, lector Meertaligheid en Onderwijs aan de Hogeschool Utrecht, was één van de sprekers: “Onze boodschap naar nieuwkomersleerlingen zou moeten zijn: jij bent welkom, en jouw taal dus ook.”
Lees verder
... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12