D66 Onderwijsdebat: kansen en uitdagingen in en om Haarlemmermeer

Printvriendelijke versie

 

Datum: woensdag 1 februari 2017, 19:30 tot 22:00

 

Locatie: Deltaweg 109, Hoofddorp, OBS de Optimist

 

Onderwijsdebat: Kansen en uitdagingen in en om Haarlemmermeer

 

Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe onzekerheid en angst voor de toekomst langzaam maar zeker zijn ingeburgerd in onze samenleving. Vertrouwen lijkt het sleutelwoord te worden voor 2017, nu wantrouwen tegen politiek, de media en instituten groter lijkt dan ooit. We staan voor grote uitdagingen, niet alleen vanuit de politiek, maar ook vanuit het onderwijs. Hoe kunnen we onze kinderen de juiste basis mee geven om veerkrachtig om te gaan met de kansen en uitdagingen van de toekomst?

 

D66 vindt dat iedereen ongeacht zijn of haar achtergrond gelijke kansen verdient voor de toekomst en dat beter onderwijs de beste manier is om dit te bereiken. Welke rol heeft het onderwijs hierbij? En is ons onderwijs goed uitgerust voor de uitdagingen waar we nu voor staan?

 

Deze vragen nodigen uit om met elkaar van gedachten te wisselen en daartoe organiseren de afdelingen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede- Spaarnwoude een debatavond op 1 februari.

 

Inleiding door Ad Verbrugge (Voorzitter Beter Onderwijs Nederland) over de dreigende chaos in het onderwijs als de nieuwe plannen uit het rapport Onderwijs2032 worden doorgevoerd. Aansluitend Peter Schreuder (directeur SOPOH) over onderwijs ontwikkelingen in Haarlemmermeer aan de hand van 5 peilers: passend onderwijs, sport en bewegen, doorstroom op de arbeidsmarkt, duurzaamheid en de profilering van het voortgezet onderwijs.

 

Hoe de uitdagingen voor het onderwijs in de praktijk uit pakken wordt benoemd door meesters René en Roel uit het primair onderwijs. Het project ' Haarlemmermeer meestert' is bedoeld om meer mannen voor de klas te krijgen in het primair onderwijs. Hoe ziet de leraar kansen voor ieder kind?

 

Vanuit de praktijk van het onderwijs naar het lokale gemeentebestuur: Wethouder John Nederstigt (Haarlemmermeer) over kansen en de noodzaak om in te spelen op de ontwikkelingen in de samenleving. Wethouder Raymond van Haeften (Haarlemmerliede-Spaarnwoude) over het Integraal Kind Centrum in Halfweg waar 80% van de leerlingen van buitenaf komt.

 

Aansluitend een debat met de zaal olv moderator Wendy van Vliet (Gemeente Haarlemmermeer).

 

Toegang is gratis, aanmelden kan via secretariaatd66hmeer@gmail.com